Informatie en advies over vloerisolatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Met vloerisolatie kun je besparen op je energiekosten. Dit kan soms jaarlijks honderden euro’s schelen. Daarnaast help je het Nederlandse gasverbruik te verlagen en dit is belangrijk omdat onze nationale gasbronnen aan het leegraken zijn. Door minder te hoeven stoken verlaagt je CO2-uitstoot ook, wat betekent dat je huishouden milieuvriendelijker is. Er zijn vele redenen dus waarom het voor jou goed is om vloerisolatie te overwegen. Daarnaast is het voor de overheid ook belangrijk, omdat deze de tijd nodig hebben om voor een alternatieve energiebron te zorgen. Daarom ondersteunen ze dit soort energiebesparende maatregelen door middel van financiële hulp.

 

Btw vloerisolatie

Op vloerisolatie, en ook op alle andere isolatiewerkzaamheden is een lager btw-tarief van kracht. Je betaalt over de arbeidskosten maar 6 procent btw en geen 21 procent. Let op: dit is alleen over de arbeidskosten, dus de materialen worden wel volledig belast. De vergoeding wordt op de eindfactuur al verrekend, dus je hoeft er verder niets voor in te dienen of achteraan te gaan. Er zijn wel enkele richtlijnen van kracht:

  • Je woning is minimaal 2 jaar oud en dit wordt gerekend vanaf de eerste ingebruikneming.
  • Het tarief is alleen geldig over de arbeidskosten van isolatiewerkzaamheden en niet als je bijvoorbeeld ook sloopwerk inplant.
  • Het tarief is alleen geldig over de arbeidskosten en niet over de materialen.

 

Landelijke subsidies

Behalve een verlaagd btw-tarief is er eigenlijk geen ander initiatief meer beschikbaar van de overheid om jouw vloerisolatie te ondersteunen. Voorheen was er de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis en deze loopt nog tot en met 31 december 2018, ware het niet dat het budget voor particulieren al is opgemaakt. Alleen Verenigingen van Huiseigenaren kunnen hier nog gebruik van maken en ook dat potje is bijna op. Wat er na 2018 gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

 

Regionale opties

Je kunt ook altijd opzoeken welke initiatieven je gemeente of provincie met een subsidie ondersteunt. Deze krijgen van de overheid een bepaald budget om te besteden aan inwoners die dit soort energiebesparende maatregelen uitvoeren. Het hangt dus volledig af van waar je woont of jouw regio voor vloerisolatie geld beschikbaar heeft gemaakt. Sommige regio’s kiezen liever voor groendaken, zonnepanelen of warmtepompen, bijvoorbeeld. Dit is aan je regionale bestuur om te beslissen. Ga dus naar je gemeentehuis of je provinciehuis om na te vragen of je hiervoor in aanmerking komt.

 

Groene leningen

Als laatste is er de mogelijkheid om een groene lening aan te vragen. Dit zijn speciale leningen bij banken die je terugbetaalt met een lager rentepercentage. Je moet aan enkele voorwaarden voldoen en je moet kunnen bewijzen dat je het geld uitgeeft aan energiebesparende maatregel. Daarnaast zal je altijd meer uitgeven dan wanneer je geen lening hoeft te nemen en blijf je te maken hebben met een rentepercentage. Uiteindelijk is dit wel altijd beter dan een standaard lening van de bank.

 

Vergelijk offertes

Ben je van plan vloerisolatie aan te laten leggen, dan kun je hier achterhalen hoeveel je dit zal gaan kosten. Gebruik de vergelijkingstool, vul alle verplichte informatie in en ontvang snel een aantal op maat gemaakte offertes van isolatiebedrijven uit jouw omgeving.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?